Linkedin – kako komentirati i lajkati s Linkedin Business stranice

Linkedin je primarno poslovna društvena mreža, koja je posljednjih godinu dana doživjela promjene. Osim Linkedin storya, one se primarno odnose na narativ koji se promijenio, ponajviše zbog pandemije s kojom živimo već godinu dana. Skoro svakodnevno vidimo objave vezane uz osobna iskustva (s naglaskom na negativna poslovna iskustva), poruke podrške, motivacije i empatije, a vidljivo je i da se prate Linkedin algoritmi. 😉

Linkedin općenito

Komunikacija na Linkedinu ima svoje zakonitosti i pravila koja moramo slijediti da bi naša poruka došla do što većeg broja korisnika. Opće smjernice nalažu da sadržaj objavljujemo od ponedjeljka do četvrtka u periodima od 10 do 12 sati i od 17 do 18 sati. Petak je često percipiran kao početak vikenda, a vikendom i ne scrollamo baš Linkedinom, kao što to radimo na ostalim platformama. Također, preporuka je i što češće objavljivati sadržaj, barem jedno dnevno u navedenom periodu.

Priroda komunikacije na Linkedinu se bitno promijenila pa se „prodaja“ u komunikaciji sve manje “gura”. Preporuka je manje pričati o sebi, a više se obraćati široj javnosti te pričati o problemima s kojima se klijenti susreću, o mindsetu tvrtke, odnosno o vrijednostima koje zastupate. „Stop bragging so much“ je mantra koje bi se trebalo držati, što ne bismo rekli da se događa posljednjih godinu dana.

Što se tiče fotografija, tu je slična situacija kao i s drugim platformama. Važno je paziti na pravilne dimenzije jer osim pisanog sadržaja i kvaliteta fotografije utječe na sveukupni dojam ne samo objave, već i tvrtke u cjelini. Stoga je preporučena dimenzija fotografije za objavu na Linkedinu 1200 x 627 pixela.

Komentiranje i lajkanje s profila stranice kojim upravljate

Pomislili bismo da je komentiranje ili obično lajkanje profila tvrtki s business stranice kojom upravljate jednostavno kao i na drugim društvenim mrežama, ali nije baš tako.

Jeste li probali komentirati sadržaj s business stranice koju vodite? Postoje dva načina, jedan je pretražujući hashtagove, a drugi je komentiranje objava koje vidite na vašem news feedu.

Prva opcija je da u desnom kutu stranice čiji ste admin, u stupcu gdje se nalaze hashtagovi, kliknete na simbol olovke i odaberete hashtagove koje želite pratiti (najviše 3). Zatim će vas klik na neku od tema koju ste izabrali odvesti na objave vezane uz taj hashtag, a tamo možete lajkati i komentirati s profila stranice kojom upravljate.

Druga opcija je znatno kompliciranija, a omogućuje komentiranje objava koje vam se pojave na news feedu. Umjesto gore navedenog procesa, trebate napraviti sljedeće:

Kopirajte ID broj (53100686) koji se nalazi unutar URL-a vašeg profila

Zatim, pored objave koju želite komentirati kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu i odaberite opciju Copy link to post.

a

Zatim otvorite tu objavu u novom prozoru, a onda prilagodite postojeći URL tako što ćete na kraju URL-a upisati /?actorCompanyId=53100686 (ID broj koji ste prvotno kopirali)

Kliknite enter i stranica će se ponovo otvoriti, ali sada možete komentirati i lajkati s profila stranice kojom upravljate.

Dojam je da drugi način nepotrebno komplicira, a koraci koje trebamo napraviti da bismo ostavili komentar pomalo su zamorni.

Ako znate jednostavniji način od navedenih javite nam, a za sve ostalo smo na raspolaganju. 😉  

Scroll to Top