Odnosi s javnostima: (Ne)kultura (ne)odgovaranja na e-mailove 1. dio

Odnosi s javnošću i odgovaranje na emailove

Odnosi s javnostima su ogledalo vaše tvrtke. U prošlom blogu smo pisali o komunikaciji na društvenim mrežama, a u ovom i idućem blogu ćemo se posvetiti komunikaciji putem e-maila. Komunikacija bi trebala biti dvosmjerna i za očekivati je ako pošaljete e-mail da ćete dobiti odgovor na njega. U teoriji da, ali nažalost u praksi nije tako, a posebno kada se radi o prijavama za posao.

Tvrtke prate trendove pa sve češće dijele fotografije ureda i prostora za opuštanje. Direktori sjede sa zaposlenicima u velikim jednosobnim prostorijama i tako stvaraju sliku o svojoj tvrtki kao poželjnom mjestu za rad. Velika većina smatra da je to dovoljno za privući novog zaposlenika, ali pritom zapostavljaju najvažniji dio – komunikaciju.

Nije sve u cool oglasu

Većina objavljuje lajkabilne i sherabilne oglase za posao koji će postići veliki doseg, i to je još jedan način kako se pozicioniraju kao poželjan poslodavac. No, nakon toga slijedi pravi izazov, a tu velika većina tvrtki padne na ispitu.

Nakon što osoba pošalje prijavu za posao, idući korak je čekanje odgovora. Čekanje može potrajati, ovisno o roku isteka oglasa i ovisno o broju prijavljenih. No, neki nikada ne dočekaju odgovor, što dovodi do negativne percepcije tvrtke u javnosti. Dobar glas daleko se čuje, a loš glas preko noći sruši sve ono što ste gradili godinama.

Budite dostojni

Najbolji primjer komunikacije s potencijalnim zaposlenicima je jedna neprofitna organizacija. Objavili su oglas za posao, a nakon što je istekao rok sve prijavljene su obavijestili o idućim koracima. Nakon što su suzili izbor na 5 najboljih, opet su poslali e-mail u kojem su obavijestili sve prijavljene. Na kraju su poslali još jedan e-mail u kojem su sve prijavljene obavijestili tko je dobio posao, imenom i prezimenom. 

Ovo je primjer koji bi trebali slijediti svi oni koji žele svoju tvrtku uistinu pozicionirati kao poželjnog poslodavca. Uzmite vremena i odgovorite kandidatima, a oni će to cijeniti i idući put će se opet prijaviti za posao. Shvatite da je komunikacija s javnostima ključ uspjeha vaše tvrtke.

Uz automatizirane e-mailove i druge alate nedopustivo je da kandidat za posao čeka tjednima bez odgovora. Posebno je nepravedno prema mladima koji nakon izlaska s fakulteta kreću u potragu za poslom, a najmanje im treba čekanje odgovora koji nikada ne dođe.

Odnosi s javnostima moraju biti na prvom mjestu jer o njima ovisi i vaša budućnost. Poštujte pravila i kulturu komunikacije, jer upravo male stvari tvrtku čine velikom.

Scroll to Top